Νέα

Η ιστορία της πίτσας

 

pizza larisa istoria

Η ιστορία της πίτσας ξεκινά από την αρχαιότητα, μερικοί την τοποθετούν στην νεολιθική εποχή. Μερικές χιλιάδες χρόνια πριν ο άνθρωπος ασχοληθεί με την γεωργία, μάζευε τους σπόρους του σιταριού και μετά τους άλεθε και τρέφονταν με αυτούς. Στην συνέχεια ανακάλυψε ότι μπορούσε να ζυμώσει με νερό τον αλεσμένο σπόρο και να τον ψήσει σε καυτές πέτρες.

Τι δείχνει η αγαπημένη σας πίτσα για το χαρακτήρα σας!

pizza larisa1

Η πίτσα είναι για πολλούς… προσωπική υπόθεση, αφού θέλουν να επιλέγουν μόνο τα πιο λατρεμένα τους υλικά για να την απολαύσουν. Άλλοι προτιμούν την κλασική μαργαρίτα και άλλοι εμπλουτίζουν την πίτσα με πρωτότυπα υλικά όπως ο ανανάς και η αγκινάρα. Δείτε τι μπορεί να φανερώσει το αγαπημένο σας υλικό για την προσωπικότητά σας!

Γιατί οι πίτσες αν και είναι στρογγυλές, μπαίνουν σε τετράγωνα κουτιά;

pizza tideixnei larisa

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι πίτσες, αν και είναι στρογγυλές, έρχονται σε τετράγωνα κουτιά;

Καταρχήν, τα τετράγωνα κουτιά κατασκευάζονται πιο εύκολα από τα στρογγυλά. Επιπλέον, απαιτούν πολύ λιγότερο χώρο για μεταφορά και αποθήκευση, αφού στα καταστήματα φτάνουν επίπεδα και όταν ο υπάλληλος χρειαστεί κάποιο από αυτά, μπορεί εύκολα και γρήγορα να του δώσει το γνωστό του σχήμα, διπλώνοντάς το σε προκαθορισμένα σημεία.

Βραβείο Love For Food Awards - Πίτσα Λάρισα

vravio pizza

Μετά από μια χρονιά γεμάτη παραγγελίες, φαγητό, Πίτες, Μακαρονάδες, Κρέπες, Φακέλους κα, είμαστε στην ευχάριστη να σου ανακοινώσουμε  ότι η Pizza Μαγεία πήρε το βραβείο
“Love For Food Awards” απο το e-FOOD για το 2016 στη Λάρισα!

Απο που προέρχεται η πίτσα και πότε ανακαλύφθηκε;

 

pitsa proeleusi

Η πίτσα όπως την ξέρουμε σήμερα, κατάγεται από την focaccia (από τη λατινική λέξη για τη φωτιά), επίπεδο ψωμί το οποίο φτιάχνονταν από την αρχαιότητα, σε διάφορα σχήματα, γαρνιρισμένο με βότανα, ελιές, λίπος, σταφίδες και ξηρούς καρπούςΗ λέξη πίτσα (pizza) στα ιταλικά προσδιορίζει κάθε τύπο επίπεδου ψωμιού ή πίτας- τηγανισμένο ή ψημένο.

order mageia

Φαρσάλων 22 - Λάρισα

Ωράριο Λειτουργίας : 1.15μμ έως 12.45πμ

Παραγγείλτε τώρα Online με πολύ απλά βήματα!

Τηλέφωνα Delivery

Διανομές καθημερινά από τις 13:15 έως 00.45
Ελάχιστο όριο παραγγελίας τα 3,90€