- Κατάλογος-

-Τηλέφωνα -

2410-285728
2410-234669
2410-550851
2410-550852 what’s up 6986085787

 

 ΡΟΥΣΒΕΛΤ & ΜΑΝΔΗΛΑΡΑ
ΛΑΡΙΣΑ

Διανομές καθημερινά από τις 12:00 το πρωί
Ελάχιστο όριο παραγγελίας τα 5,00€

πίτσα Λάρισα, τιμές προσφοράς πιτσα, μαρκαρόνι, online order pizza, click delivery pizza, larisa efood, σαλάτες λάρισα, 2+1 δώρο πίτσα. ΛΑΡΙΣΑ ΠΙΤΣΕΣ, ΠΙΤΣΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, κρέπα λάριαα, krepes larisa. PIZZA LARISA, ΠΙΤΣΑΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑ, ΛΑΡΙΣΑ ΠΙΤΣΑ DELIVERY , DELIVERY PITSES LARISSA. ΣΑΛΑΤΕΣ ΚΑΛΤΣΟΝΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ, ΠΑΡΕΓΓΕΛΙΕΣ ΠΙΤΣΕΣ ΛΑΡΙΣΑ.

Βραβείο Love For Food Awards - Πίτσα Λάρισα

Μετά από μια χρονιά γεμάτη παραγγελίες, φαγητό, Πίτες, Μακαρονάδες, Κρέπες, Φακέλους κα, είμαστε στην ευχάριστη να σου ανακοινώσουμε  ότι η Pizza Μαγεία πήρε το βραβείο
“Love For Food Awards” απο το e-FOOD για το 2016 στη Λάρισα!

 
“Τι μπορεί σημαίνει αυτό”, αναρωτιέστε κι έχεις απόλυτο δίκιο. Θα σας εξηγήσουμε αμέσως!
Αναγνωρίζοντας τους τοπικούς delivery ανά περιφέρεια και βασική κουζίνα ειδίκευσης, που εξυπηρέτησαν επιτυχώς τις περισσότερες παραγγελίες για το 2016 δίνοντας το
βραβείο “λόκαλ choice 2016”.

Θα μας ξεχωρίσετε με το ειδικό badge local-choice  στο κατάστημά μας!

Σας ευχαριστούμε!

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 19 Φεβρουάριος 2017 15:58

Προβολές: 235

Απο που προέρχεται η πίτσα και πότε ανακαλύφθηκε;

Η πίτσα όπως την ξέρουμε σήμερα, κατάγεται από την focaccia (από τη λατινική λέξη για τη φωτιά), επίπεδο ψωμί το οποίο φτιάχνονταν από την αρχαιότητα, σε διάφορα σχήματα, γαρνιρισμένο με βότανα, ελιές, λίπος, σταφίδες και ξηρούς καρπούς

Η λέξη πίτσα (pizza) στα ιταλικά προσδιορίζει κάθε τύπο επίπεδου ψωμιού ή πίτας- τηγανισμένο ή ψημένο. Αν και θα βρείτε πολλά είδη πίτας ή πίτσας στη Μεσόγειο, η πίτσα όπως την γνωρίζουμε σήμερα, γεννήθηκε στη Νάπολη, μετά την εμφάνιση της ντομάτας στο τραπέζι στα 1700. Στη Νάπολη υπάρχουν αρκετές καταγραφές πίτσας περίπου από το 1000μ.Χ., και σε αυτές τις πρώτες αναφορές, αυτά τα πλατιά ψωμιά έχουν ονόματα όπως, laganae (λαγάνα;), ή picea. Εκείνα τα χρόνια στις πίτσες έβαζαν σκόρδο και ελαιόλαδο, ή τυρί και αντζούγιες, ή μικρά τοπικά ψάρια. Τις έψηναν σε ανοιχτή φωτιά και πολλές φορές τις δίπλωναν στα δύο, σχηματίζοντας ένα καλτσόνε (calzone).
Στη Νάπολη πρωτοεμφανίστηκαν επίσης οι πρώτες πιτσαρίες, με χτιστούς ξυλόφουρνους, καλυμμένους με πέτρες από λάβα, από τον Βεζούβιο. Οι σεφ εκείνης της εποχής αγνοούσαν την πίτσα γιατί θεωρούνταν το φαγητό των φτωχών ανθρώπων, αλλά ο νέος συνδυασμός με τη ντομάτα, όταν αυτή εισήλθε στην κουζίνα γύρω στο 1770μ.Χ., πρέπει να κίνησε την περιέργεια, ακόμα και στο βασιλικό παλάτι. Ο βασιλιάς της Νάπολης Φερδινάνδος Α’, αγαπούσε την απλή τροφή των ανθρώπων και πήγε να δοκιμάσει την πίτσα που φτιάχνονταν στο μαγαζί του Αντόνιο Τέστα (Antonio Testa). Του άρεσε τόσο πολύ που ήθελε να συμπεριληφθεί στο μενού της αυλής. Δεν τα κατάφερε γιατί η γυναίκα του, βασίλισσα Μαρία Καρολίνα, ήταν αντίθετη με την ιδέα. Στο γιό του, τον Φερδινάνδο το δεύτερο, άρεσαν επίσης πολύ, όλα τα είδη του δημοφιλούς φαγητού, και αγαπούσε την πίτσα σε τέτοιο βαθμό που προσέλαβε τον Ντομένικο Τέστα, γιό του διάσημου Αντώνιο, για να χτίσει φούρνο για πίτσες στο παλάτι.

Τελευταία Ενημέρωση στις Δευτέρα, 19 Σεπτέμβριος 2016 19:35

Προβολές: 393

Περισσότερα: Απο που προέρχεται η πίτσα και πότε ανακαλύφθηκε;

Η ιστορία της πίτσας

 Η ιστορία της πίτσας ξεκινά από την αρχαιότητα, μερικοί την τοποθετούν στην νεολιθική εποχή. Μερικές χιλιάδες χρόνια πριν ο άνθρωπος ασχοληθεί με την γεωργία, μάζευε τους σπόρους του σιταριού και μετά τους άλεθε και τρέφονταν με αυτούς. Στην συνέχεια ανακάλυψε ότι μπορούσε να ζυμώσει με νερό τον αλεσμένο σπόρο και να τον ψήσει σε καυτές πέτρες.

Το επόμενο βήμα έγινε όταν ανακαλύφθηκε η αρχή του φουσκώματος της ζύμης και εφευρέθηκε ο πρώτος φούρνος.

Οι άνθρωποι που το έκαναν αυτό άνοιξαν τον δρόμο για την κατάκτηση του ψωμιού, της πίτας και της πίτσας. Αυτά τα ψωμιά μερικές φορές ήταν εμπλουτισμένα με ελιές, μέλι, σταφίδες, κλπ.

Κατά τα ιστορικά χρόνια, οι Ετρούσκοι ετοιμάζανε τις πίτες σε πιάτα και επάνω τοποθετούσαν το κυρίως φαγητό και στην συνέχεια το τρώγανε μαζί. Οι Έλληνες αντίθετα ανέπτυξαν μια σημαντική παράδοση στην προετοιμασία των πιτών: εκτός από τις ειδικές κριθαρένιες πίτες τα λεγόμενα αχίλλεια, υπήρχε επίσης η μάζα, μια μεγάλη πίτα που αποτελούνταν από μια ζύμη από κριθαρένιο αλεύρι με νερό και κρασί και η πλακους, μια στρόγγυλη πίτα με τυρί, η οποία στην Αθήνα είχε μεγάλη επιτυχία. Επίσης στην αρχαία Ρώμη μιλάνε για μία μεγάλη ποικιλία από πίτες: καρυκευμένες με ελαιόλαδο, λαχανικά και μέλι, με τυρί και σκόρδο, με πράσα και ρεβίθια, κλπ.

Γύρω στο 1000 στην Νάπολι μιλάνε για το lagano και την picea: πρόκειται για ένα στρόγγυλο ζυμάρι καλυμμένο με διάφορα υλικά και ψημένο στον φούρνο. Τον 17ο αιώνα αρχίζουν να χρησιμοποιούν τον όρο πίτσα για να δείξουν την κλασσική πίτσα που γνωρίζουμε και επίσης άλλους τύπους πίτας γεμιστές ή καρυκευμένες.

Πρέπει όμως να περιμένουμε τον 18ο αιώνα για να έχουμε την πρώτη πίτσα με ντομάτα.

Όπως και να'χει όμως η ημερομηνία σύμβολο της πίτσας είναι όταν ανακαλύφθηκε η πίτσα μαργαρίτα το 1889. Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε το επεισόδιο από το οποίο πήρε το όνομά της, αυτή η πίτσα. Το 1889 ο βασιλιάς Ουμπέρτο Α΄ με την βασίλισσα Μαργαρίτα επισκέφτηκαν την Νάπολι. Η βασίλισσα ήταν περίεργη για την πίτσα που δεν είχε φάει ποτέ αλλά είχε ακούσει για αυτή∙ έτσι κάλεσε στο παλάτι τον πιο διάσημο παρασκευαστή πίτσας στην Νάπολι. Ο παρασκευαστής ετοίμασε μερικές πίτσες ανάμεσα στις οποίες μία με μοτσαρέλλα, ντομάτα και βασιλικό δηλ. τα χρώματα της ιταλικής σημαίας ∙ αυτή η πίτσα ενθουσίασε ιδιαίτερα την βασίλισσα Μαργαρίτα και έτσι ο παρασκευαστής της πίτσας της έδωσε το όνομα μαργαρίτα προς τιμήν της βασίλισσας.

Στις μέρες μας η πίτσα είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο ως αυθεντικός αντιπρόσωπος της γαστρονομικής ιταλικής κουλτούρας, συνώνυμο της μεσογειακής διατροφής.

  Θρεπτική επιλογή

Η ναπολιτάνικη πίτσα αποτελεί την παλαιότερη μορφή fast-food στην Μεσόγειο. Είναι ένας καλύτερος διατροφικά προπομπός των cheesburger με πατάτες τηγανιτές ή των τοστ και των σάντουϊτς. H επιτυχία της πίτσας οφείλεται σε πολλούς λόγους: είναι εύγευστη, εύκολη στην προετοιμασία και ικανοποιεί τις ανάγκες ενός γρήγορου γεύματος του μοντέρνου κόσμου. Σε διατροφικό και θρεπτικό επίπεδο, αντίθετα, όλα εξαρτώνται από την φαντασία του μάγειρα που δεν περιορίζεται στην παραδοσιακή συνταγή της ναπολιτάνικης κουζίνας όπου νερό, αλεύρι, μαγιά, ντομάτα, σκόρδο και λάδι χωρίς καν την μοτσαρέλλα , αντιπροσώπευαν τα βασικά συστατικά. Σήμερα, στην πίτσα προστίθενται μανιτάρια, αντσούγιες, ζαμπόν, σαλάμι, μύδια, κρεμμύδια, τουρσιά, ελιές, ρόκα, σε ποικίλους συνδυασμούς, όλα υλικά γαστρονομικά αξιόλογα.

Ένα τόσο αρχαίο φαγητό ανταποκρίνεται τέλεια στους σύγχρονους διατροφικούς προσανατολισμούς, όσων αφορά τους υδρογονάνθρακες και την αποταμίευση κεκορεσμένων λιπαρών και ζωικών πρωτεϊνών ∙ η ποσότητα είναι αυτή που καθορίζει την υποθερμιδική επιλογή, σε σχέση με ένα τοστ με τυρί και ζαμπόν ή ένα χάμπουργκερ με πατάτες τηγανιτές.

 Τα συστατικά

Η γνήσια ναπολιτάνικη πίτσα είναι φτιαγμένη με σιταρένιο αλεύρι, γαρνιρισμένη με φρέσκες ντομάτες, μοτσαρέλλα, παρθένο ελαιόλαδο και αλάτι. Το ψήσιμο θα πρέπει να γίνει σε φούρνο με ξύλα σε θερμοκρασία μεταξύ 350ο και 450ο. Το ιδανικό ξύλο είναι της βελανιδιάς και της ελιάς, για να μην απελευθερώνονται μυρωδιές και καπνιά παρά μόνο άρωμα. Κατά συνέπεια μια παραδοσιακή πίτσα μαργαρίτα πρέπει να ζυγίζει βγαίνοντας από τον φούρνο 210 γρ. και δεν έχει πάνω από 500 θερμίδες.

 Οι αριθμοί

Στην Ιταλία παράγονται 56 εκατομμύρια στρόγγυλες πίτσες την εβδομάδα, δηλ. 3 δις πίτσες τον χρόνο. Το 38% των ιταλών τις καταναλώνει σε μία από τις 20.000 πιτσαρίες και το 27% προτιμά να τις φτιάχνει και να τις καταναλώνει στο σπίτι, το 28% τις αγοράζει από την πιτσαρία και τις καταναλώνει στο σπίτι και το 7% τις αγοράζει κατεψυγμένες από το σούπερ μάρκετ. Ο τζίρος που κάνουν οι πιτσαρίες ανέρχεται σε περισσότερα από 2 δις Ευρώ.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 13 Απρίλιος 2016 15:21

Προβολές: 386

Τι δείχνει η αγαπημένη σας πίτσα για το χαρακτήρα σας!

Η πίτσα είναι για πολλούς… προσωπική υπόθεση, αφού θέλουν να επιλέγουν μόνο τα πιο λατρεμένα τους υλικά για να την απολαύσουν. Άλλοι προτιμούν την κλασική μαργαρίτα και άλλοι εμπλουτίζουν την πίτσα με πρωτότυπα υλικά όπως ο ανανάς και η αγκινάρα. Δείτε τι μπορεί να φανερώσει το αγαπημένο σας υλικό για την προσωπικότητά σας!

1. Πεπερόνι

Είστε τολμηροί, έχετε χιούμορ και μερικές φορές απολαμβάνετε το σκληρό ανταγωνισμό. Σας αρέσουν τα πάρτι και οι έξοδοι με φίλους.


2. Ελιές

Αγαπάτε την πρωτοτυπία και είστε πειραχτήρι. Σας αρέσει επίσης η ανεξαρτησία.


3. Πιπεριά

Είστε ήσυχο άτομο όμως σας αγαπούν όλοι. Χαρακτηριστικό σας είναι η κοινωνικότητα και ο μεγάλος κύκλος φίλων και γνωστών.


4. Λουκάνικο

Έχετε μια έμφυτη τάση να γκρινιάζετε και πρέπει να χαλαρώσετε λίγο!


5. Μανιτάρια

Είστε χαλαρό άτομο και δε δημιουργείτε προβλήματα. Είναι πολύ εύκολο για τους άλλους να συνυπάρξουν μαζί σας.


6. Οστρακοειδή

Έχετε τα πάνω και τα κάτω σας. Μπορεί τη μια στιγμή να είστε η ψυχή της παρέας και την άλλη να κλείνεστε στον εαυτό σας.


7. Σπανάκι

Είστε λάτρης της υγιεινής διατροφής, όμως δεν καταφέρνετε πάντα να συγκρατηθείτε.


8. Κοτόπουλο

Οι αντιδράσεις σας συχνά μπερδεύουν τους άλλους, καθώς δεν μπορούν εύκολα να καταλάβουν τι νιώθετε.


9. Ανανάς με αλλαντικά

Αγαπάτε την πρωτοτυπία και τις νέες εμπειρίες.


10. Βασιλικός

Σας αρέσει η ποιότητα σε ό,τι κι αν κάνετε.

 

11. Μάραθος

Η φύση σας είναι αινιγματική και μυστηριώδης. Αγαπάτε την περιπέτεια και δε σας νοιάζει καθόλου η γνώμη των άλλων.


12. Έξτρα τυρί

Οι άλλοι σας θεωρούν πολύ διασκεδαστικό άτομο και απολαμβάνουν την παρέα σας.


13. Αγκινάρα

Μάλλον η αξία σας είναι υποτιμημένη. Έχετε κρυφά χαρίσματα που οι άλλοι δεν μπορούν να ανακαλύψουν με μια πρώτη ματιά.


14. Ρόκα

Τα βάζετε συχνά με τον εαυτό σας και δε χαλαρώνετε εύκολα.


15. Κρεμμύδι

Μπορείτε εύκολα να συνεργαστείτε με άλλα άτομα και ξεχωρίζετε μέσα στο πλήθος.


16. Αντζούγιες

Οι άλλοι είτε σας λατρεύουν είτε σας μισούν. Δυστυχώς όμως δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα γι’ αυτό!

 

πηγη:onmed.gr

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 09 Μάρτιος 2016 14:07

Προβολές: 490

Γιατί οι πίτσες αν και είναι στρογγυλές, μπαίνουν σε τετράγωνα κουτιά;

pizza-larisa1Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί οι πίτσες, αν και είναι στρογγυλές, έρχονται σε τετράγωνα κουτιά;

Καταρχήν, τα τετράγωνα κουτιά κατασκευάζονται πιο εύκολα από τα στρογγυλά. Επιπλέον, απαιτούν πολύ λιγότερο χώρο για μεταφορά και αποθήκευση, αφού στα καταστήματα φτάνουν επίπεδα και όταν ο υπάλληλος χρειαστεί κάποιο από αυτά, μπορεί εύκολα και γρήγορα να του δώσει το γνωστό του σχήμα, διπλώνοντάς το σε προκαθορισμένα σημεία.

 
Ο δεύτερος λόγος είναι μάλλον και ο πιο πρακτικός.
Αν μια πίτσα ερχόταν σε στρογγυλό κουτί, θα μας ήταν δύσκολο να πάρουμε ένα κομμάτι χωρίς να λερωθούμε. Τώρα, χρησιμοποιώντας τον κενό χώρο στις γωνίες των τετράγωνων κουτιών, μπορούμε χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια να σηκώσουμε ένα κομμάτι και παράλληλα να αφήσουμε τα υπόλοιπα ανέπαφα.
Το ίδιο αποτέλεσμα θα είχε και ένα στρογγυλό κουτί αν οι διαστάσεις του ήταν μεγαλύτερες από αυτές της πίτσας, αφού θα υπήρχε αρκετός κενός χώρος για να μας εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση στα κομμάτια. Σε αυτή την περίπτωση όμως, η πίτσα κατά τη μεταφορά της δε θα παρέμενε στη θέση της και θα έφτανε στο σπίτι μας σχεδόν διαλυμένη. Από τη στιγμή όμως που ακουμπάει στις τέσσερεις πλευρές του τετράγωνου κουτιού, παραμένει πρακτικά ακίνητη και οπότε φτάνει σε εμάς ακριβώς όπως έφυγε από το κατάστημα.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 09 Μάρτιος 2016 14:42

Προβολές: 521

Pizza Μαγεία

Παραγγελίες

2410-285728
2410-234669
2410-550851
2410-550852
whatsup
698 608.5787

Βρείτε μας στο Facebook

Webmaster: Stelios Vlachostergios

LARISA PIZZA, ΠΙΤΣΑ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ ΛΑΡΙΣΑ DELIVERY, SANDWICH LARISA COFFE MAGEIA PIZZA, ΜΑΓΕΙΑ ΠΙΤΣΑ LARISSA.

icon